Exclusive

ПРОВЪЗГЛАСЯВАНЕ НА ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИЗГНАНИЕ НА КОТ Д’ИВОАР

ПРОВЪЗГЛАСЯВАНЕ НА ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИЗГНАНИЕ НА КОТ Д’ИВОАР

ПРОВЪЗГЛАСЯВАНЕ НА ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИЗГНАНИЕ НА КОТ Д’ИВОАР,


Ние,

граждани на Кот д’Ивоар, загрижени за съдбата на нашата страна,

съзнавайки, че Кот д’Ивоар страда повече от двадесет години от незаконна, нелегитимна и насилствена окупация от враждебни въоръжени сили, подкрепяни от чужди сили,

убедени, че окупацията на Кот д’Ивоар нарушава международното право, конституционното право на Кот д’Ивоар и демократичния избор на ивоарския народ,

решени да се борят и да сложат край на тази окупация, да освободят нашата територия и нашето население, да възстановят нашия суверенитет, нашата цялост и нашето достойнство,

Събрани на извънредно Общо събрание на 10 октомври 2023 г,

тържествено провъзгласяваме създаването на Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар като върховен легитимен и законен орган и представител на държавата Кот д’Ивоар.

Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар се представя като независима и суверенна държава Кот д’Ивоар. То претендира за националната територия и населението на Кот д’Ивоар, за да ги представлява, защитава и осигурява. Тя заявява, че е суверенна и независима държава, която работи за освобождаването на Кот д’Ивоар от окупация.

Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар организира и подкрепя националната съпротива на Кот д’Ивоар, както и всички други полезни и необходими средства за постигане на целта си.

Седалището на Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар е в Шатобриан. Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар призовава народа на Кот д’Ивоар да се присъедини към него в борбата му за освобождаване на Кот д’Ивоар от игото на окупацията.

Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар призовава другите държави, както и международните и регионалните организации, да признаят Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар като държава от Кот д’Ивоар, суверенна и независима, и като легитимно и законно правителство на Кот д’Ивоар.

Той призовава тези участници да подкрепят временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар в борбата му за освобождаване на Кот д’Ивоар от игото на окупацията. Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар се обръща към компетентните органи, като Съвета за сигурност на ООН, Международния съд или Международния наказателен съд, да приложат международното право и да наложат санкции на отговорните за окупацията.

Временното правителство в изгнание на Кот д’Ивоар подготвя условията за завръщане към мира, демокрацията и развитието на Кот д’Ивоар, като разработва всеобхватен, консенсусен и основан на участието политически план за бъдещето на страната.

Съставено в Шатобриан на 10 октомври 2023 година.

Г-н GNADOU Dhramane Athytheaud, министър-председател, министър на външните работи, говорител на временното правителство на Кот д’Ивоар в изгнание

Voir d'Autres Sujets : Exclusive

Vous aussi, proposez-nous vos reportages photos, vidéos & écrits et vous ferez peut-être la Une de K1fo

Envoyez tout cela à K1fo qui se chargera de la diffusion.

Mail : press@hgoah.org

          contact@k1fo.info

K1fo | L'Univers des Médias

Suivez-nous sur Facebook

K1fo Go ! Logo Bare V2

Copyright © 2015 K1fo. Tous droits Réservés